Beneficiile mersului cu bicicleta

Te apropii pentru prima dată de lumea ciclismului? Sau ai o carieră lungă în spate și nu poți trăi fără mersul pe doua roti? Atunci afla ca mersul cu bicicleta este foarte bun pentru sănătatea noastră … și ne face fericiți în fiecare zi!

Cuprins

Beneficiile mersului cu bicicleta

Mersul cu bicicleta este bun pentru inimă

La fel ca toate activitățile aerobe, ciclismul necesită o suprasolicitare a inimii. Dar pe măsură ce corpul nostru se adaptează la stres, inima și sistemul cardiovascular se schimbă in bine pentru a deveni mai eficiente. Mergând cu bicicleta regulat (30 de minute pe zi) inima devine mai grea și mai mare. Astfel încât este capabilă să conțină un volum mai mare de sânge, crește capilarizarea mușchilor și obosește mai puțin când își desfășoare activitatea. Acești factori asigură o acțiune protectoare pentru inimă și artere, reducând riscul de hipertensiune arterială și atac de cord.

Este bun pentru forma fizica

Mersul pe bicicleta ajuta la mentinerea in forma si promoveaza o tonifiere generala a corpului. Lucrând la faza de împingere (de exemplu, pedalând pe trasee lungi sau urcări scurte, explozive) se antrebeaza muschii fesierii. Si acestia sunt mușchi care contribue la mers ipmreuna cu picioarele.

Mersul cu bicicleta este bun pentru minte

Universitatea din Illinois Think Team a publicat un studiu facut in urma unu experoment. Participanții la acesta au reaizate o îmbunătățire cu 15% la testele mentale, după ce și-au îmbunătățit performanța la ciclism cu doar 5% . Datele sunt interpretate astfel: exercițiul fizic stimulează generarea de noi celule în partea creierului responsabilă de memorie. Acest efect poate fi deosebit de benefic pentru pacienții cu Alzheimer, dar și pentru pacienții cu boala Parkinson.

Este bun pentru mentinerea si pierderea in greutate

Folosirea bicicletei, dacă este practicată 20 de minute pe zi în anumite moduri, te poate ajuta să slăbești. Un truc pentru a pierde în greutate este să pedalezi înainte de micul dejun. Deoarece, corpul nostru arde mai multe grăsimi atunci când ne este foame decât atunci când suntem sătui. Alte cercetări arată că, după doar două săptămâni de antrenament de ciclism odată la două zile, capacitatea ciclistului de a arde grăsimi crește cu 36%. Lucrul la sprinturi scurte, urcări în deal sau pedalarea într-o treaptă lungă îți accelerează metabolismul, astfel încât să continui să arzi grăsimi chiar și sub duș după ce ai coborât din șa.

Mersul cu bicicleta este bun pentru somn

Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Stanford au descoperit că mersul cu bicicleta 20-30 de minute pe zi îi ajută pe cei cu insomnie. Reusesc să adoarmă în jumătate din timp și mărește durata somnului cu aproximativ o oră . Beneficiile ar putea fi, de asemenea, datorate parțial expunerii la lumina soarelui atunci când mergeți cu bicicleta. S-a dovedit ca lumina soarelui ne ajută să ne menținem ritmurile biologice zilnice și scade nivelul de cortizol din organism, stimulând astfel somnul.

Este bun pentru portofelul tău

Costul anual de exploatare al unei mașini este de cateva mii de euro pe an. Față de costul anual de exploatare al unei biciclete care este egal cu cateva zeci sau maxim sute de euro. Deci cat costă deplasarea cu bicicleta? De foarte multe ori mai putin. Costurile cu benzina, parcare, amenzi, taxa de drum, asigurare sunt complet reduse, iar cele de achizitie si intretinere sunt mult mai mici.

Mersul cu bicicleta este benefic pentru mediu

Înlocuirea mașinii cu bicicleta, după cum știm, ar aduce beneficii enorme mediului și aerului pe care îl respirăm. Utilizarea colectivă mai intensă a bicicletei reduce poluarea și emisiile de CO2. Și în orice caz, toate acestea se traduc, încă o dată, într-un beneficiu pentru sănătatea noastră. Pentru că respirarea aerului poluat nu face bine plămânilor noștri. În plus, bicicleta mărește frumusețea orașului. Acestea pot reduce prezența mașinilor în centrele istorice si zonele de agrement.

Optiuni de biciclete

Bicicletă MTB XC 900 S 29″ CARBON

Această bicicletă MTB XC este concepută pentru trasee MTB lungi, distanțe de tip maraton și pe parcursuri XC.Inginerii noștri au selecționat cele mai adaptate materiale pentru acest Rockrider XC 900S, un MTB de competiție.
Cadru carbon/alu, roți mavic Crossmax tubeless, grup Sram GX Eagle Lunar, cauciucuri Hutchinson Kraken și tijă de șa din carbon, de 31.6 mm, ceea ce vă va ajuta să urcați pe podium!

Produs conceput pentru Cross Country (XC) sau XC marathon. MTB super rapid pentru trasee XC și XC marathon.

Avantaje Bicicletă MTB XC 900 S 29″ CARBON

Randament – Cursă de 120 mm.
Lejeritate – Cadru cu suspensie integrală, cu talon din carbon în față și aluminiu în spate.
Precizie – Grup Sram GX Eagle Lunar 12 viteze. Roți Mavic Crossmax.
Amortizare – Furcă RockShox Reba 120 mm. Amortizor Manitou Radium Expert.
Compatibilitate – Compatibilă cu tija de șa telescopică de 31,6 mm.

Bicicletă MTB XC 900 S 29″ CARBON

Cadru: Talon față carbon. Talon spate, din aluminiu 6061/6013, Bieletă din carbon. Ax spate 148 mm x 12 mm BOOST. Bloc pedalier „Press fit 92”. 1 foaie. Trapă de acces la zona pedalierului. Tub de șa 31,6 mm diametru și tijă de șa telescopică (necesită montarea unor dopuri specifice ref.8571387). Compatibilă cu 1 suport bidon.. Greutate mărimea S 2,2 kg
Pentru mersul cu bicicleta Furcă pe aer: ROCKSHOX REBA RL 120 mm. Ax central. Format BOOST. Blocare pe ghidon Combolock 3 poziții
Amortizor: MANITOU Radium Expert Metric. cursă de 120 mm, 190×45 mm. 3 poziții. Rebond ajustabil.
Transmisie: 1 foaie. Sram GX EAGLE Lunar 12 viteze. Casetă 12 viteze SRAM GX EAGLE 10X50 XD. Pedalier Truvativ Stylo Alu. Foaie de 34 dinți (compatibilă 30, 32 și 36)
Frâne hidraulice. Sram Level T. Disc față 180 mm, spate 160 mm
Roți Mavic tubeless. Roți Mavic Crossmax. 1760 grame. Lățime externă 25 mm. Tubeless Ready. 24 spițe. Montare discuri 6 orificii. Pinion ID 360. Corp XD. Rulmenți cu cartuș etanș.
Ghidon. Aluminiu Rockrider plat. Lățime 720 mm. Unghi 6,5°. 256 grame
Pipă. Rockrider Aluminiu. Unghi – 20°. 60 mm – mărimea S. 70 mm – mărimea M. 80 mm – mărimea L. 90 mm – mărimea XL

Bicicletă MTB XC 900 S 29″ CARBON

Şa. Rockrider XC Ergofit. 265 grame. Tijă de şa. Rockrider Carbon. Diametru 31,6 mm. Greutate de 245 grame, 400 mm
Cauciucuri compatibile tubeless. Hutchinson Kraken 2.3″ tubeless ready. Carcasă 60 TPI
Greutate. Greutate bicicletă cântărită fără pedale și montare tubeless. S: 11.8 kg M: 12.0 kg. L: 12.2 kg. XL: 12.5 kg.
Pedale. Plate ROCKRIDER 520 GRIP
Întreținere
Pentru a garanta o bună funcționare a acestei biciclete MTB, este necesar să o întrețineți consecvent:- degresați lanțul și ungeți lanțul consecvent

 • degresați discurile de frână
 • verificați starea de uzură a transmisiei
 • întreținere consecventă a furcii pe suspensie (ideală după fiecare 50 ore de utilizare)
 • reinjectare consecventă de lichid preventiv în cauciucurile tubeless ready
  Garanție 2 ani
  Greutate. S – 150-164cm : 11.8 kg. M – 165-174cm : 12 kg. L – 175-184cm : 12.2 kg. XL – 185-200cm : 12.5 kg

Bicicletă GRAVEL EDR OFFROAD VAN RYSEL GRX 1X

Produs conceput pentru gravel. Asigură un randament optim pe șosea! Grup SHIMANO GRX complet (transmisie și roți).Cauciucuri tubeless ready 700×38.

Avantaje Bicicletă GRAVEL EDR OFFROAD VAN RYSEL GRX 1X

Randament – Cadru şi furcă din carbon. Foaie 42 dinți, foarte ușoară, SHIMANO GRX 800.
Forţă de frânare – Frână pe disc hidraulic.Plăcuțe din rășină (organice), sigure și puternice.
Confortul în timpul pilotajului – Ghidon aluminiu evazat 12°, cauciuc tubeless ready de 38 mm Șa FIZIK ANTARES.
Durabilitate – Roată Shimano GRX.
Precizie – Transmisie 1 foaie, simplă și precisă.
Polivalență – Casetă 11 x 42. 42×11 pentru teren plat și 42×42 pentru pantă.
Stabilitate – Cauciucuri 38 tubeless ready, confort și aderență.

Pentru mersul cu bicicleta
Bicicletă GRAVEL EDR OFFROAD VAN RYSEL GRX 1X

Informații tehnice
Cadru carbon testat în competiții naționale și internaționale cyclocross. Cadrul este dinamic și precis, geometria este reactivă.. Protecție cablu intern, pentru o bună protecție împotriva noroiului.. Cadru omologat UCI. Greutate cadru vopsit: 1020g mărimea M
Pentru mersul cu bicicleta Furcă 100% carbon. Reactivitate și precizie în timpul utilizării. Greutatea furcii:340 g.
Transmisie. SHIFTER: SHIMANO GRX 600. Schimbător spate: SHIMANO GRX 812. Lanț: KMC X11.
Pedalier/casetă: Foaie: SHIMANO GRX 800 42 dinți. Casetă 11 viteze: SHIMANO 11/42. Lungime braț pedalier în funcție de dimensiunea bicicletei: S: 170mm., M: 172,5mm, L: 175 mm.
Roţi:Janta lată tubeless permite limitarea flexiunilor în viraje dificile: jante tubeless de 21,6 mm.. Rigiditate mare și durabilitate fără greutate suplimentară: butuc cu spițe drepte. Jantă cu formă asimetrică, inspirată de MTB.. Vă reocmandăm să treceți bicicleta la tubeless. Cauciucurile și jantele sunt tubeless ready, dar sunt livrate cu o cameră de aer.
Cauciucuri: HUTCHINSON BLACK MAMBA tubeless ready 700×38. Cauciucurile HUTCHINSON Black Mamba CX sunt un model Cyclocross/Gravel rapid și flexibil. Puternic în părțile tehnice ale traseului și reactiv, design-ul cadrului a fost conceput pentru a vă garanta un maximum de eficiență pe teren uscat și denivelat.. Carcasă 127 TPI ultra-flexibilă și ușoară, pentru randament. A nu se folosi pe teren cu noroi. Lățime maximă cauciuc omologat: 700×38 sau 650×42

Pentru mersul cu bicicleta
Bicicletă GRAVEL EDR OFFROAD VAN RYSEL GRX 1X

Frâne pe disc hidraulic Shimano GRX. Disc de 160 mm în față și 140 mm în spate. Plăcuțe din rășină.
Ghidon/pipă/direcţie: Ghidon: VAN RYSEL ALUMINIU FLARE DE 12°. 400 mm mărimile S și M. 420 mm mărimea L. Pipă: VAN RYSEL ALUMINIU. S: 100. M: 110. L:120
Șa/tijă de șa. ȘA: FIZIK ANTARES. Tijă de șa: VAN RYSEL ALU 31,6 / L 350mm
Pedale. Se vinde fără pedale
Greutate. 8,8kg mărimea M
Întreținerea bicicletei: Vă atragem atenția asupra faptului că bicicletele de cross sau gravel necesită o atenție particulară. Acestea sunt supuse unor condiții de practică mai dure și mai solicitante pentru echipament. Din acest motiv, este esențială o întreținere consecventă pentru a le păstra într-o stare bună. Este necesară verificarea consecventă a strângerii axelor roților, a colierului de șa, a pipei.
Garanție: 5 ani pentru cadru şi furcă.

Bicicletă de șosea EDR CF 105 Negru

Produs conceput pentru ciclism pe șosea. Cadru confortabil, ideal pentru trasee la munte, dar și pe teren mixt.

Noua gamă EDR. EDR pentru EnDuRance este noul segment dedicat performanței în rândul bicicletelor Van Rysel. Cadrul EDR este soluția ideală pentru toți cei care caută o bicicletă polivalentă, atât pentru deplasări la munte, cât și pe teren mixt. Acesta reprezintă combinația perfectă între rigiditate, lejeritate și confort.

Avantaje Bicicletă de șosea EDR CF 105 Negru

Precizie – Grup complet Shimano 105 disc, roți FULCRUM RACING 700 DB tubeless.
Lejeritate – Cadru şi furcă din carbon.
Forţă de frânare – Frână pe disc hidraulic.
Greutate – 8,2kg pentru mărimea M, fără pedale.

Pentru mersul cu bicicleta
Bicicletă de șosea EDR CF 105 Negru

Cadru și furcă EDR
Cântărind doar 890 grame (mărimea M), cadrul EDR și furca acestei biciclete prezintă o rigiditate optimă. Greutate furcă: 382 g.Exigență la nivel profesionist! Monobloc Press-fit 86 și cadru compatibil Di2.
Pipă şi ghidon VanRysel Racing. Ghidon VanRysel Racing din aluminiu, ușor și rezistent.Lungime ax-ax: XS, S: 400 mm;M, L, XL: 420 mm.. Pipă VanRysel Racing. Lungime: XS: 90 mm, S: 100 mm, M: 110 mm, L: 120 mm,
Transmisie 105 R7000. Grup Shimano Ultegra 105 R7000Greutate totală: 2110g. Schimbător spate 105 R7000 RS 11 viteze mai ușor și cu o activare mai rapidă, cu ajutorul cablurilor cu înveliș din polimeri(28 mini și 34 dinți max.). Pentru mersul cu bicicleta Schimbător față Shimano 105 R7000. Manete Shimano 105 R7000
Pedalier/casetă Shimano 105 R7000. Pedalier dublu Compact 52 X 36 Shimano 105 R7000. Lungime brațe pedalier:S: 170mm.. M: 172,5mm.. L/XL: 175 mm.. Casetă: SHIMANO 105 R7000 11 X 28. 11/12/13/14/15/17/19/21/23/25/28
Frâne pe disc Shimano 105 R7000. Frânele 105 ST-R7020 asigură o precizie permanentă a schimbărilor de viteză în orice condiții, un confort și o flexibilitate incomparabile.Sistemul de frânare pe disc hidraulic asigură confort și siguranță pe orice tip de vreme, datorită puterii sistemului de frânare Shimano.

Pentru mersul cu bicicleta
Bicicletă de șosea EDR CF 105 Negru


Roți FULCRUM RACING 700 DB tubeless ready (1). Roți din aluminiu Racing 7 DB.Alegerea de cauciucuri mai late, de 28mm, asigură confort pe distanțe lungi. Roți fiabile și construite cu grijă pentru deplasări lungi.
Roți FULCRUM RACING 700 DB tubeless ready (2). Lățime jante: Faţă: 28 mm Spate: 28 mm. Tip de roți: cauciucuri. Înălțime jantă: 22mm. Greutate set: 1740g. Spițe față: 24 (16 stânga – 8 dreapta). Spițe spate: 24 (8 stânga – 16 dreapta). Butuc: Aluminiu Rulmenți: Sistem de rulmenți industriali. Corp pinion: Shimano Sram 10/11 viteze. Greutate limită utilizator: 109kg.
Cauciucuri HUTCHINSON FUSION 5 PERFORMANCE. Mărime: 700 X 25 C. După 2 ani de cercetare, echipele HUTCHINSON au dezvoltat noile cauciucuri ElevenSTORM®, ce răspund celor 5 criterii principale de performanță ale unui cauciuc: grip, randament, durată de viață, rezistență la pană, confort.Această versiune este armonia perfectă destinată tuturor cicliștilor doritori să meargă mai repede și mai departe.Întăritură Kevlar® sub banda de rulare, pentru o durată de viață de peste 4000 km.
Secțiune cauciuc. Cadrul acceptă cauciucuri cu o secțiune de 30 mm maximum.
Şa/tijă de şa. Șa VanRysel Racing. Tijă de șa VanRysel alu 27,2
Pedale. Se vinde fără pedale automate.
Greutate. 8,2 kg pentru mărimea M, fără pedale.
Garanție2 ani pentru piese de schimb (fără consumabile) şi 5 ani pentru cadru.

Bicicleta MTB 29 inch pentru adulti Focus Raven 8.6, negru

Produs conceput pentru Cross Country (XC) sau XC marathon. MTB super rapid pentru trasee XC și XC marathon.

Avantaje Bicicletă MTB XC 900 S 29″ CARBON

Randament – Cursă de 120 mm.
Lejeritate – Cadru cu suspensie integrală, cu talon din carbon în față și aluminiu în spate.
Precizie – Grup Sram GX Eagle Lunar 12 viteze. Roți Mavic Crossmax.
Amortizare – Furcă RockShox Reba 120 mm. Amortizor Manitou Radium Expert.
Compatibilitate – Compatibilă cu tija de șa telescopică de 31,6 mm.

Pentru mersul cu bicicleta
Bicicletă MTB XC 900 S 29″ CARBON

Informatii tehnice

Pentru mersul cu bicicleta Cadru. Talon față carbon. Talon spate, din aluminiu 6061/6013, Bieletă din carbon. Ax spate 148 mm x 12 mm BOOST. Bloc pedalier „Press fit 92”. 1 foaie. Trapă de acces la zona pedalierului. Tub de șa 31,6 mm diametru și tijă de șa telescopică (necesită montarea unor dopuri specifice ref.8571387). Compatibilă cu 1 suport bidon.. Greutate mărimea S 2,2 kg
Furcă pe aer. ROCKSHOX REBA RL 120 mm. Ax central. Format BOOST. Blocare pe ghidon Combolock 3 poziții
Amortizor. MANITOU Radium Expert Metric. cursă de 120 mm, 190×45 mm. 3 poziții. Rebond ajustabil.
Transmisie 1 foaie. Sram GX EAGLE Lunar 12 viteze. Casetă 12 viteze SRAM GX EAGLE 10X50 XD. Pedalier Truvativ Stylo Alu. Foaie de 34 dinți (compatibilă 30, 32 și 36)
Frâne hidraulice. Sram Level T. Disc față 180 mm, spate 160 mm
Roți Mavic tubeless. Roți Mavic Crossmax. 1760 grame. Lățime externă 25 mm. Tubeless Ready. 24 spițe. Montare discuri 6 orificii. Pinion ID 360. Corp XD. Rulmenți cu cartuș etanș.
Ghidon. Aluminiu Rockrider plat. Lățime 720 mm. Unghi 6,5°. 256 grame
Pipă. Rockrider Aluminiu. Unghi – 20°. 60 mm – mărimea S. 70 mm – mărimea M. 80 mm – mărimea L. 90 mm – mărimea XL
Şa. Rockrider XC Ergofit. 265 grame
Tijă de şa. Rockrider Carbon. Diametru 31,6 mm. Greutate de 245 grame, 400 mm

Pentru mersul cu bicicleta
Bicicletă MTB XC 900 S 29″ CARBON

Cauciucuri compatibile tubeless. Hutchinson Kraken 2.3″ tubeless ready. Carcasă 60 TPI
Greutate bicicletă cântărită fără pedale și montare tubeless. S: 11.8 kg M: 12.0 kg L: 12.2 kg XL: 12.5 kg.
Pedale Plate ROCKRIDER 520 GRIP
Întreținere
Pentru a garanta o bună funcționare a acestei biciclete MTB, este necesar să o întrețineți consecvent:- degresați lanțul și ungeți lanțul consecvent

 • degresați discurile de frână
 • verificați starea de uzură a transmisiei
 • întreținere consecventă a furcii pe suspensie (ideală după fiecare 50 ore de utilizare)
 • reinjectare consecventă de lichid preventiv în cauciucurile tubeless ready
  Garanție – 2 ani
  Greutate. S – 150-164cm : 11.8 kg. M – 165-174cm : 12 kg. L – 175-184cm : 12.2 kg. XL – 185-200cm : 12.5 kg

Bicicletă MTB E-ST 900 27,5″ PLUS Gri

Produs conceput pentru trasee MTB la munte. Depășiți-vă limitele, grație motorului cu cuplu și bateriei de 500Wh.

Avantaje Bicicletă MTB E-ST 900 27,5″ PLUS Gri

Putere – Motor cu un cuplu de 70Nm – 250W.
Autonomie – Autonomie de 3h00 în medie (putere de 500 Wh).
Pedalare fluidă – Motor central integrat. Ideal pentru MTB.
Confortul în timpul pilotajului – Avantaje: postură ridicată, suspensie 120 mm, şa hamac ERGOFIT.
Controlul traiectoriei – Vă controlați traiectoria: furcă ROCKSHOX Judy, cauciucuri HUTCHINSON late.

Pentru mersul cu bicicleta
Bicicletă MTB E-ST 900 27,5″ PLUS Gri

Alegerea mărimii pentru mersul cu bicicleta
Mai multe mărimi disponibile: S: între 1,55 m şi 1,64 m.. M: între 1,65 m şi 1,74 m.. L: între 1,75 m şi 1,84 m.. XL: între 1,85 m şi 2,00 m.
Dacă sunteţi la limita dintre 2 mărimi: alegeţi mărimea mai mică, pentru a beneficia de manevrabilitate și mai mult confort (postură mai dreaptă). -alegeți mărimea mai mare, pentru randament mai bun.
Bicicletă MTB electrică. Pentru a avansa, trebuie să pedalați!. Asistenţa electrică completează pedalarea cu +320%, pentru a vă ajuta să depăşiţi obstacolele şi să profitaţi de deplasare.Profitați de deplasări MTB! Motorul opreşte asistenţa electrică când încetaţi să mai pedalaţi.. Modul pieton compensează greutatea MTB-ului când doriţi să puneţi picioarele pe pământ.
Cuvântul echipei: Bicicleta electrică MTB E-ST 900 a fost concepută și dezvoltată în BTWIN VILLAGE (Lille). Pasionații de MTB au fost implicați în toate etapele acestui proiect.
Cadru rezistent și dinamic. Cadrul bicicletei MTB ROCKRIDER E-ST900 a fost conceput din aluminiu 6061, cu tuburi hidroformate. De ce? Pentru rezistență și pentru a putea integra bateria în cadru.. Piesele din aluminiu asigură compatibilitate cu noul format al cauciucurilor 27,5+ (mai late decât 27,5″), fără a pierde din manevrabilitatea bicicletei. Geometria cadrului asigură o pilotare confortabilă.
Motor cuplu de 70Nm
Motorul central BROSE T aluminiu a fost conceput special pentru practicarea de MTB la munte:- un cuplu de 70 Nm, pentru a depăși toate obstacolele.

 • o protecție metalică, pentru rezistență optimă
 • un angrenaj cu coroană și un motor ultra silențios
 • rulmenți etanși, pentru a rezista condițiilor climatice.

Bicicletă MTB E-ST 900 27,5″ PLUS Gri

Celule baterie SAMSUNG
Bateria este prevăzută cu celule SAMSUNG SDI, recunoscute pentru nivelul lor crescut de fiabilitate și siguranță.Furnizorul nostru de baterii garantează o exploatare minieră responsabilă și durabilă.
Sistem securizare baterie
Echipa MTB ROCKRIDER a conceput această baterie, care se blochează cu o simplă manetă. Simplu ca o joacă de copii!
Sistem de strângere ce evită vibrațiile bateriei în timpul parcurgerii terenurilor accidentate. Blocare cu cheie, pentru a proteja bateria de un posibil furt. De exemplu, în timpul staționărilor.
Ecran de control. Ecran LCD discret. Fiind plasat în partea stângă, alături de manetă, nu este nevoie să luați mâna de pe ghidon pentru a alege între cele 4 tipuri de asistență:Eco+, Economic, Standard și Boost.Pe ecran sunt afișate toate informațiile de care aveți nevoie:
Nivel de asistență. Nivel de baterie. Viteză (instantanee, medie, maximă). Autonomie rămasă. Distanță parcursă (total și trip)
4 moduri de asistență. Mod 0 – Dezactivat. Nu folosiți baterie.. Mod 1 – Economic +40%:. Prelungiți-vă deplasările, economisindu-vă bateria. Mod ideal pentru amortizarea micilor denivelări.
Mod 2 – Economic +80%:. Putere. Ideal pentru a îi urma pe ceilalți practicanți de MTB. Mod 3 – Standard +160%:Cel mai polivalent. Puteți trece peste orice denivelări, fără a vă obosi prea tare și păstrând un nivel optim al bateriei.. Mode 4 – Boost +320%

Bicicletă MTB XC 500 S 29″ CARBON

Produs conceput pentru MTB Cross Country (XC) Marathon. O bicicletă MTB XC pentru distanțe lungi!Cursă de 120 mm, pentru deplasare rapidă și ușoară.

Avantaje Bicicletă MTB XC 500 S 29″ CARBON

Randament – Cursă de 120 mm.
Lejeritate – Cadru cu suspensie integrală, cu talon din carbon, în față și aluminiu, în spate
Precizie – Grup Sram GX Eagle Lunar 12 viteze.
Amortizare – Furcă Manitou Machete 120 mm și amortizor Manitou Radium Expert 120 mm.

Grație cadrului complet suspndat și ușor, această bicicletă MTB vă permite să luați parte la trasee XC marathon și să vă bucurați de un randament bun pe distanțe lungi.Echipat cu componente fiabile și rezistente (Manitou MACHETE, grup Sram GX Eagle, roți tubeless), acest adaptat și pentru trasee mai dificile.

Bicicletă MTB XC 500 S 29″ CARBON

Cadru. Talon față carbon. Talon spate, din aluminiu 6061/6013, bieletă din carbon. Ax spate 148 mm x 12 mm BOOST. Bloc pedalier „Press fit 92”. 1 foaie. Trapă de acces la zona pedalierului. Tub de șa 31,6 mm diametru și tijă de șa telescopică (necesită montarea unor dopuri specifice ref.8571387). Compatibilă cu 1 suport bidon.. Greutate mărimea S: 2.2 kg
Furcă pe aer. MANITOU MACHETE 120 mm. Ax central. Format BOOST.Blocare pe ghidon Combolock 3 poziții
Amortizor. MANITOU Radium Expert Metric. cursă de 120 mm, 190×45 mm. 3 poziții. Rebond ajustabil.
Transmisie 1 foaie. Sram GX EAGLE Lunar 12 viteze. Casetă Sram PG1230 11-50. Pedalier SRAM X 1 1000. Foaie 32 dinți (compatibilă 30, 34 și 36)
Frâne hidraulice. Sram Level T. Disc față 180 mm, spate 160 mm

Bicicletă MTB XC 500 S 29″ CARBON

Roți compatibile tubeless ready. Sun Ringle Duroc 30, 29 inch. Rulmenți cu cartuș etanș
Ghidon. Aluminiu Rockrider plat. Lățime 720 mm. Unghi 6,5°. 256 grame
Pipă. Rockrider Aluminium. 60 mm – mărimea S. 70 mm – mărimea M. 80 mm – mărimea L. 90 mm – mărimea XL
Şa. Rockrider XC Ergofit. 265 grame
Tijă de şa. Rockrider din aluminiu. Diametru 31,6 mm.
Cauciucuri compatibile tubeless. Hutchinson Kraken 2.3″ tubeless ready, Carcasă 60 TPI
Pedale. Plate ROCKRIDER 520 GRIP

Bicicletă MTB E- ST 520 27,5″ Negru Damă

Produs conceput pentru trasee MTB la munte. Motor central cu cuplu (70 Nm).

Avantaje Bicicletă MTB E- ST 520 27,5″ Negru Damă

Putere – Motor cu un cuplu de 70Nm – 250W.
Autonomie – Autonomie de 2h30 în medie (putere de 420 Wh).
Adaptare la conformație 0 Confort: șa, furcă reglabilă, postură ridicată, frâne apropiate.
Pedalare fluidă – Motor central integrat. Ideal pentru MTB.
Confortul în timpul pilotajului – Avantaje: postură ridicată, suspensie 120 mm, şa hamac ERGOFIT.
Controlul traiectoriei – Controlați traiectoria: frâne hidraulice, cauciucuri și ghidon lat.

MTB-ul electric este un sport?
Pentru a avansa, trebuie să pedalați! Asistența electrică completează pedalarea pentru a vă ajuta să depășiți obstacolele.
Vă bucurați mai mult timp de plimbările cu MTB-ul!Motorul opreşte asistenţa electrică când încetaţi să mai pedalaţi.
Modul pieton compensează greutatea MTB-ului, când doriţi să vă deplasați pe lângă bicicletă.

MTB electric, special conceput pentru femei
Șaua „women confort sport ” a bicicletei E-ST 520 este ergonomică: design sportiv, evită frecarea și iritațiile pentru deplasări MTB de peste 3h.
Pipă de 60mm, mai scurtă, adaptată conformației feminine. Acest lucru vă împiedică să aveți o poziție prea aplecată și să vă doară spatele/ceafa. Poziția poate fi înălțată, grație unui adaptor sub pipă.
Furca este reglabilă în funcție de greutate.
Ghidonul este mai îngust: 680mm.

Bicicletă MTB E- ST 520 27,5″ Negru Damă

Alegerea mărimii
Mai multe mărimi disponibile: S: între 1,50 m şi 1,64 m. M: între 1,65 m şi 1,74 m. L: între 1,75 m şi 1,84 m.

Dacă sunteţi la limita dintre 2 mărimi: alegeţi mărimea mai mică, pentru a beneficia de manevrabilitate și mai mult confort (postură mai dreaptă).

Cadru confortabil și rezistent
Cadrul bicicletei MTB ROCKRIDER E-ST 520 a fost conceput din aluminiu 6061, cu tuburi hidroformate. De ce? Pentru rezistență și pentru a putea integra bateria în cadru. Piesele din aluminiu forjat asigură compatibilitatea cu cauciucuri de 2.4 și roți de 27”5, rămânând ușor de manevrat. Geometria cadrului asigură deplasări confortabile.

Motor cuplu de 70Nm
Motorul central BROSE T din aluminiu a fost conceput special pentru practicarea de MTB la munte:- un cuplu de 70 Nm, pentru a depăși toate obstacolele.

 • o protecție metalică, pentru rezistență optimă
 • un angrenaj cu coroană și un motor ultra silențios
 • rulmenți etanși, pentru a rezista condițiilor climatice.

Bicicletă MTB E- ST 520 27,5″ Negru Damă

Ce tip de baterie?
Bateria este echipată cu celule LG sau SAMSUNG, LGC-MG1 sau SDI, recunoscute pentru nivelul lor crescut de fiabilitate și securitate. Furnizorul nostru de baterii garantează o exploatare minieră responsabilă și durabilă.

Blocare ușoară
Echipa MTB ROCKRIDER a conceput această baterie, care se blochează cu o simplă manetă. Simplu ca o joacă de copii!
Sistem de strângere ce evită vibrațiile bateriei în timpul parcurgerii terenurilor accidentate. Blocare cu cheie, pentru a proteja bateria de un posibil furt. De exemplu, în timpul staționărilor pe stradă.

Bicicletă MTB Rockrider XC 900 29” Carbon GX EAGLE Lunar

Produs conceput pentru antrenamente și competiții de MTB Cross Country (XC).

Progresați grație cadrului rigid din carbon, furcii ROCKSHOX REBA RL 100 mm, roților MAVIC Crossmax și noului grup SRAM GX EAGLE LUNAR.

Avantaje Bicicletă MTB Rockrider XC 900 29” Carbon GX EAGLE Lunar

Randament – Grup 12 viteze SRAM GX Eagle, roți MAVIC Crossmax 29″ Tubeless Ready.
Lejeritate – Cadru integral din carbon, tijă de șa din carbon (cadru: 1,08 kg – mărimea M).
Amortizare – Furcă pe aer ROCKSHOX REBA RL100 mm, cu blocare pe ghidon.
Forţă de frânare – Frâne pe discuri hidraulice SRAM Level T.Discuri 180 mm față, 160 mm spate.
Precizie – Grup Sram GX Eagle Lunar, cu casetă 10-52.

Cadru full carbon ce cântărește 1080 grame la mărimea M și o geometrie axată pe performanță. Grup Sram GX Eagle Lunar 10-52 și roți Mavic CROSSMAX, pentru viteză.

Bicicletă MTB Rockrider XC 900 29” Carbon GX EAGLE Lunar

Cadru. Full carbon. 1080 grame la mărimea M. Tijă de șa 27,2 mm. Compatibilă cu tija de șa telescopică. Ax central. Format BOOST. Monobloc PressFit 92. Compatibil cu 2 suporturi pentru bidoane
Furcă pe aer. ROCKSHOX REBA RL 100 mm. Ax central. Format BOOST. Blocare pe ghidon Combolock II (2 poziții- deschisă și închisă)
Transmisie 1 foaie. Sram GX EAGLE Lunar 12 viteze. Casetă Sram PG1275 10-52 (520%). Pedalier Truvativ Stylo Alu. Foaie de 32 dinți (compatibilă 30, 34 și 36)
Frâne hidraulice. Sram Level T. Discuri SRAM Centerline 180 mm față și 160 mm spate
Roți compatibile tubeless. Roți Mavic Crossmax. 1850 grame. Lățime externă 25 mm. Tubeless Ready. 24 spițe. Montare discuri 6 orificii. Pinion ID 360. Corp X. Rulmenți cu cartuș etanș.
Ghidon. Aluminiu Rockrider plat. Lățime 720 mm. Unghi 6,5°. 256 grame
Pipă. Rockrider Aluminium. Unghi – 20°. 60 mm – mărimea S. 70 mm – mărimea M. 80 mm – mărimea L. 90 mm – mărimea XL
Şa. Rockrider XC Ergofit. 265 grame

Bicicletă MTB Rockrider XC 900 29” Carbon GX EAGLE Lunar

Tijă de şa. Carbon 27.2 mm. Lungime 350 mm (mărimea M), 400 mm (mărimile L și XL). 240 grame
Cauciucuri compatibile tubeless. Hutchinson Kraken 2.3″ tubeless ready. Carcasă 60 TPI
Greutate bicicletă. Greutate fără pedale, în versiunea tubeless. M: 10.5 kg. L: 10.7 kg. XL: 10.9 kg.
Pedale. Plate ROCKRIDER 520 GRIP
Întreținere
Pentru a garanta o bună funcționare a acestei biciclete MTB, este necesar să o întrețineți consecvent:- degresați lanțul și ungeți lanțul consecvent

 • degresați discurile de frână
 • verificați starea de uzură a transmisiei
 • întreținere consecventă a furcii pe suspensie (ideală după fiecare 50 ore de utilizare)
 • reinjectare consecventă de lichid preventiv în cauciucurile tubeless ready
  Garanție. 5 ani pentru cadru. Detalii pe decathlon.ro. Disponibilitate piese de schimb: 2 ani.
  Greutate. M – 165-174cm : 10.5 kg. L – 175-184cm : 10.7 kg. XL – 185-200cm : 10.9 kg

Beneficiile mersului cu bicicleta contribuie decisiv la starea de spirit și fericire

Starea de spirit este condiția psihologică și emoțională unui individ. Este fundalul oricărei activități umane. Noi, ființele umane, avem un sentiment sau o emoție în fața oricărui eveniment. Ciclismul consumă energie, iar creierul produce substanțe care îmbunătățesc starea de spirit, cum ar fi endorfina. Mai mult, sentimentul de libertate și autodeterminare, adică de a fi stăpâni pe propria existență, crește bunăstarea psihologică.

Datorită utilizării continue a bicicletei, corpul se îmbunătățește și odată cu el și stima de sine. Pe măsură ce ne vedem mai frumoși și într-o formă mai bună, suntem mai înclinați să ne acceptăm pe noi înșine și să relaționăm cu ceilalți . În fine, în psihicul nostru are loc un dialog intern numit autoeficacitate. Adică un fel de evaluare și conștientizare a abilităților cuiva, dictate tocmai de sentimentul întărit de autodeterminare.
Practic ne convingem că suntem mai buni, mai frumoși și mai puternici.

A fost de ajutor articolul?
DaNu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *