Steaua Bucuresti vs. MApN

Marca “Steaua Bucuresti”, inregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, nu va mai apartine acestuia. Decizia apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie care a anulat  marca Steaua Bucuresti inregistrată in ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA. Decizia a venit ca urmare a cererii de anulare a marcii facuta de  Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucuresti si este irevocabila.

Din acest moment, clubul de fotbal ar putea avea de suferit de pe urma razboiului Becali – MApN

Astfel, Partida Steaua – Dinamo Kiev, ultima din grupele Europa League, decisiva pentru calificarea in primavara europeana a formatiei ros-albastre, ar putea fi ultima pentru echipa din Ghencea intr-o competitie a UEFA, cel putin pentru urmatorii 3 ani.

Echipa finantata de Gigi Becali nu mai are dreptul sa utilizeze aceasta marca fara incuviintarea celor de la clubul militar. Si cand spunem “marca”, ne referim la nume, stema si la culori.

Surse diferite, din cele doua tacere, afirma ca inclusiv trofeele castigate dupa 2004 pot ramane la clubul militar sau vor apartine  echipei patronate de Becali.

Anuntul oficial, din partea clubului detinut de Gigi Becali, a venit imediat:

„In urma deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justiţie din data de 03.12.2014, referitoare la anularea marcii Steaua Bucuresti, va facem cunoscut ca am luat la cunostinta si am demarat toate diligentele in vederea ducerii la indeplinire a acestei hotarari.
In aceeasi masura, ii asiguram pe suporteri si pe iubitorii de fotbal ca echipa noastră isi va continua parcursul in competitiile interne si internationale.”

Pentru Gigi Becali exista doua variante: sa plateasca dreptul de a utiliza aceasta marca si aici specialistii vorbesc despre cateva milioane de euro anual sau sa ia in calcul varianta rebranduirii, adica echipa ar trebui sa aiba un nou nume, din care nu este obligatoriu sa lipseasca termenul „Steaua”.

Oficialii clubului militar iau in calcul scoaterea la licitatie a acestei marci in ipoteza in care Becali nu va accepta sa plateasca acele sume.

Daca Becali nu se va intelege cu MApN si va decide schimbarea numele clubului, echipa va avea nevoie de 3 ani pentru a putea aplica pentru o noua licenta.

In acest sens, Steaua ar putea fi exclusa din orice competitie oficiala a UEFA, regulamentul fiind unul foarte strict:

„Orice modificare de forma juridica sau structura este considerata a fi o intrerupere la statutul de membru al UEFA si, prin urmare, trebuie sa treaca trei ani inainte inainte ca un club sa poata aplica din nou pentru o licenta UEFA”, se arata in regulamentul UEFA.

Un comentariu

  1. Cand va fi procesul cu palmaresul si cand se va da un verdict final, vreau sa stiu, data, luna si anul. Si procesul cu prejudiciul cât va plăti Becali si cand se va termina, data, luna, an, daca pute-ti sa-mi spune-mi. Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *