Numai daca National Arena va fi ocupata Steaua va mai juca in Ghencea

Steaua nu mai vrea să dispute partidele de pe teren propriu pe stadionul Ghencea. Motivul pentru care s-a ajuns aici îl reprezintă condiţiile pe care le oferă arena de la capătul tramvaiului 41. Conducerea clubului consideră că aceasta e cauza pentru care suporterii nu se înghesuie la partidele Stelei. Decizia a fost luată după meciul cu Astra, disputat pe 10 decembrie, ultimul din anul trecut, cînd în ziua partidei a nins, iar fanii s-au plîns că scaunele n-au fost curăţate.

Dorim să le oferim cele mai bune condiţii fanilor noştri şi d-asta am luat această hotărîre. În Ghencea nu se poate mai mult, din păcate. Armata a curăţat terenul, îi mulţumim, dar nu a avut timp şi de tribune. E mai bine să evităm astfel de probleme. Pe Arena Naţională toate locurile sînt acoperite„, a dezvăluit un angajat al clubului. În plus, steliştii preferă noul stadion şi datorită acusticii, una extraordinară, dar şi a veniturilor, care sînt mai mari decît la un meci în Ghencea. Asta pentru că numărul de spectatori e de aproape 4 ori mai mare în medie, 38.400 faţă de 10.100. Şi, chiar dacă costurile organizării unei partide sînt mai mari, profitul tot e mai consistent decît la întîlnirile de pe stadionul de la marginea Bucureştiului. „Sigur, poate că mai vin şi microbişti, nu doar stelişti, dar asta nu face decît să ne bucure! Pe Ghencea mai ajung acum doar cei mai împătimiţi fani ai noştri„, a dezvăluit aceeaşi sursă pentru Gazeta Sporturilor.24.320 e media de spectatori a Stelei la partidele de pe teren propriu în acest sezon, în toate competiţiile

Ghencea vs. Arena Naţională

Ghencea National Arena
Anul inaugurării 1975 2011
Capacitate maximă 28.365 55.600
Cea mai mică asistenţă a Stelei în acest sezon 4.500 Steaua – Tg. Mureş 3-1 14.370 Steaua – U Cluj 5-1
Cea mai mare asistenţă a Stelei în acest sezon 15.636 Steaua – Chiajna 1-0 50.000 Steaua – Stuttgart 1-5

Ce o mai poate trimite pe Steaua în Ghencea

Chiar dacă vor parafa un nou contract cu Primăria Bucureşti, steliştii nu pot fi siguri că vor disputa toate partidele din primăvară pe Arena Naţională. Motivul? Concertele ce vor fi găzduite acolo au întîietate, pentru că Arena a fost deja închiriată, iar în această situaţie steliştii vor trebui să joace în Ghencea.

via aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *