Parcare supraterana pentru National Arena functionala de azi

National Arena a inaugurat si o parcare supraterana care va deveni functionala incepand de astazi, luni 27 august 2012.

Primarul Sortin Oprescu a anuntat vineri ca de astazi parcarea supraterana din incinta stadionului Arena Nationala va fi perfect functionala si va pune la dispozitia spectactorilor prezenti pe arena 1250 de locuri. Pe acoperisul constructiei este construit un frumos teren de sport multifunctional.

Parcarea va fi folosita in afara evenimentelor si de catre locuitorii din zona in baza unor abonamente lunare sau anuale. Este o parcare moderna care respecta standardele europene cerute si speram sa mai identificam alte zone in Bucuresti pentru a mari capacitatea locurilor de parcare. Lucram la strategia de parcare si incercam sa o imbunatatim.

Sorin Oprescu, Primarul General al Bucurestiului

Costurile parcarii se ridica la 35 de milioane de RON (fara TVA), parcarea construindu-se in aproximativ un an de zile, cu aproape doua luni intarziere fata de termenul stabilit initial.

Parcarea are 4 niveluri (parter cu o capacitate de 302 locuri si trei etaje cu cate  316 locuri), 4 lifturi, camere de supraveghere si senzori de lumina pentru siguranta masinilor. La fiecare etaj se gaseste  cate o casierie si cate un grup sanitar.

Terenul de sport de deasupra va putea fi folosit atat de echipele ce vor juca pe Arena Nationala pentru antrenamente, dar si publicul larg.

Pe terasa sunt doua terenuri pentru tenis si baschet si un teren de fotbal de dimensiuni 95 metri pe 45 metri. Acesta are un gazon sintetic, este rezistent la caldura, inghet si uzura.

Pretul de intrare in noua parcare este de 1,5 lei/ ora, tarifele pentru abonamente urmand sa fie stabilite de catre consilierii municipali.

[nggallery id=15]

via aici
foto: hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *