Concert Red Hot Chili Peppers – Vineri 31 August 2012 – 20:00

Pe data de 31 August, la Bucuresti, pe Arena Nationala, va avea loc pentru prima data in Romania un concert Red Hot Chili Peppers.

Bucurestiul a fost inclus pe lista turneului de promovare a noului album semnat RHCP “I’m with you” ce a fost lansat in luna August 2011. Acesta este al 10-lea album al trupei si a intrat direct pe primul loc, inca de la debut, in topurile din 17 tari. 

Trupa de rock s-a format in anul 1983 in Los Angeles, USA. Stilul muzical abordat este rock cu influente funk dar si punk rock sau psychedelic rock. Membrii de atunci erau Anthony Kiedis (voce), Michael “Flea” Balzary (bass), Hillel Slovak (chitara, voce) si Jack Irons (tobe). In cei 29 de ani de activitate, membrii trupei s-au schimbat de mai multe ori, singurii care nu s-au schimbat sunt Anthony Kiedis (voce) si Michael “Flea” Balzary (bass) care formeaza actuala trupa impreuna cu Chad Smith (tobe – din 1988) si Josh Klinghoffer (chitara, clape, voce – din 2009).

 

Red Hot Chili Peppers a fost nominalizata de cincisprezece ori la premiile Grammy si au castigat de 7 ori, printre care premiul pentru Best Hard Rock Performance (cu piesa „Give it Away”), Best Rock Song (cu piesele „Scar Tissue” si „Dani California”) si Best Rock Album (cu „Stadium Arcadium”), alaturi de acestea RHCP a mai castigat si cinci trofee MTV Music Video Awards, dar si patru American Music Awards.Au  vandut peste 80 de milioane de discuri in toata lumea. Au lansat 40 de single-uri, printre care „Under the Bridge”, „Californication”, „Dani California”,„Give it Away”, „Scar Tissue” sau „Otherside”

Primul succes l-au inregistrat in anul 1990, dupa ce au semnat cu casa de discuri Warner Bros. Records, unde au inregistrat albumul “Blod Sugar Sex Magic” (1991), albumul reprezentand iesirea trupei din underground.

Cel mai mare succes al trupei s-a inregistrat in anul 1999 odata cu albumul “Californication” ce s-a vandut in peste 15 milioane de exemplare in toata lumea. Acest album a fost urmat trei ani mai tarziu de “By the Way” (2002) si dupa inca patru ani de dublul album “Stadium Arcadium” (2006), cel din urma ajungand pentru prima data pe prima pozitiei in topul celor mai bune albume din America.

Trupa a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame pe data de 14 Aprilie 2012. La varsta de 32 de ani, Klinghoffer a fost cel mai tanar artist care a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame vreodata.

Pe data de 15 Aprilie 2012, trupa a tinut un concert gratuit in centrul orasului Cleveland, Ohio, ca suport pentru campania prezidentiala a lui Barack Obama. Pentru a intra la concert trebuia sa te inscri ca si voluntar in campanie. In mod evident locatia a devenit imediat neincapatoare.

Pentru a sarbatori intrarea trupei in Rock and Roll Hall of Fame, Red Hot Chili Peppers a lansat un EP digital valabil doar pe iTunes numit Rock and Roll Hall of Fame Covers EP, pe data de 1 Mai 2012. Pe EP se gasesc 6 cover-uri de la artistii anteriori ce au reusit aceeasi performanta si care au influentat trupa RHCP: The Stooges, Neil Young, David Bowie, The Beach Boys, si Dion and the Belmonts

Pentru curiosi, trupele care i-au influentat pe cei de la Red Hot Chili Peppers sunt: Defunkt, Parliament-Funkadelic, Jimi Hendrix, James Brown, Gang of Four, Bob Marley, Sly and the Family Stone, Ohio Players, Queen, Stevie Wonder, Elvis Presley, The Beatles, The Beach Boys, Black Flag, Ornette Coleman, Led Zeppelin, Bad Brains, Fugazi, Fishbone, Marvin Gaye, Billie Holiday,Santana, Elvis Costello, The Stooges, The Clash, Siouxsie and the Banshees, Devo, si Miles Davis.

Preturile biletelor variaza intre 130 de lei (Gazon) si 495 lei (tribuna VIP), principalele puncte de vanzare a acestora fiind site-ul www.MyTicket.ro, magazinele Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului precum si retelele afiliate MyTicket.ro.

Un comentariu

  1. Pingback:Cum intri la concert Red Hot Chili Peppers?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *